luni, 8 iulie 2013

Cosuri cadou - istoric

Cosuri cadou - istoric, aici poti citi un pic despre istoricul cosurilor cadou la nivel international. Desi cosurile cadou sunt privite precum o modalitate moderna de a oferi un cadou, putini cunosc istoria cosurilor cadou, de unde isi trage radacinile aceasta cutuma si alte detalii interesante.

Zeita pagana Eoster este descrisa in mitologie ca oferea drept ofranda cosuri cadou cu plante naturale, semn al abundentei, al vietii vesnice si al tineretii spiritului. Desi foarte multi istorici sunt impotriva asocierii zeitei Eoster cu Pastele (Easter in engleza), se crede ca obiceiul de a oferi cosuri cadou cu alimente si flori / plante de Paste de aici se trage.

O alta conotatie a cosurilor cadou este gasita in Vechiul Testament, unde mama lui Moise il pune pe acesta intr-un cos, punandu-l apoi pe valurile unui rau pentru a fi primit de catre fiica familiei regale egiptene.

De secole bune cosurile cadou din rachita au fost folosite in scopuri utilitare, pentru a cara ouale, pentru a cara legumele si fructele din gradina sau pentru a fi plasate pe magari / cai si a cara diverse lucruri cu ele. Sunt usor de transportat, foarte decorative si incapatoare. Chiar si in zilele noastre majoritatea modelelor de cosuri cadou din rachita sau bambus sunt efectuate manual. Procedura de manufacturare efectiva este destul de complexa si este aproape imposibil de duplicat in cazul masinariilor, in fabrici. Indienii din America de Nord sunt recunoscuti la nivel international pentru modele speciale de cosuri cadou din rachita pe care le efectueaza, au transformat totul intr-o adevarata arta.

In zilele noastre cosurile cadou sunt considerate foarte versatile si potrivite oricarei ocazii. Pot fi umplute cu diverse alimente sau articole pentru a-l transforma intr-un cos cadou de neuitat, in concordanta cu ocazia data: Craciun, Paste, aniversare, nasterea unui bebelus etc. Livrare cosuri cadou in orice locatie din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu